×

Tarinamme


Kaksi erilaista naista, yksi yhteinen tyyli

Sen piti olla ihan tavallinen helmikuinen tiistai. Laura Pensasmäki oli juuri avannut kivijalkaliike Lyreilia - Kampaamo & Kauneuspisteen Mannerheimintielle Helsinkiin, johon hän etsi itselleen työpariksi kampaajaa. Nelli Ruhanen oli tulossa juttelemaan paikasta ja astuessaan Lyreiliaan ei hän osannut aavistaakaan millaisen oven hän oli juuri tullut avanneeksi.

Naisille kävi nopeasti ilmi tapaamisen yhteydessä, että heillä oli hyvin samanlainen ajattelutapa työnteosta, yrittäjyydestä ja unelmien jahtaamisesta. Keskustelu sai yllättäen uuden suunnaan, kun Nelli alkoi avaamaan omia pitkäaikaisia haaveitaan häämaailmaan liittyen, jolloin kävi ilmi, että Mannerheimintielle olikin kokoontunut kaksi totaalista häähullua. Ei mennyt kauaakaan, kun naiset jo työskentelivätkin yhdessä Lyreiliassa ja oli aika ryhtyä tuumasta toimeen - ensimmäinen ideapalaveri häähullutuksiin liittyen oli sovittu.


"Lyyli... Lyyli! Se on LYYLI!"

Oli aika järjestää ensimmäinen palaveri. Naiset kokoontuivat tällöin ensimmäistä kertaa Nellin kotona ruokapöydän ääressä - Nelli teekupposen, kynän, sekä vihkon kanssa ja Laura kolmen puhelimen, läppärin ja iPadin ympäröimänä Cola Zero -tölkistään välillä siemaillen.

Palaverin alkuun sovittiin, ettei tyhmiä ideoita tai ajatuksia ole, mikä antoi rohkeuden tuoda ne villeimmätkin ideat kuultavaksi. Puheensorinaa oli jatkunut jonkin aikaa ja pian naiset saivat kokea heille suhteellisen vieraan tuntemuksen; tuli täysin hiljaista. Hiljaisuus rikkoontui lopulta pieneen kuiskaukseen "tässä se nyt on". Unelmat olivat muuttuneet ideoiksi, ideat tavoitteiksi ja tavoitteiden saavuttaminen oli luonutkin täysin uudenlaisen hääalan konseptin.

Luomisen huumassa naiset alkoivat pohtia uudelle idealle nimeä - oli heti selvää, että nimen tulisi olla lyhyt ja ytimekäs suomalainen vanhahko sana tai naisen nimi, josta löytyy asennetta. Lyyli -nimi löytyi lopulta uskomattoman sattuman kautta; Lauralla oli tietokoneen näytöllä monta sataa naisen nimeä internetin syövereistä esillä ja Nelli tutki hiljaisuudessa kalenteristaan nimipäiviä. Laura alkoi kääntämään tietokoneen näyttöä Nelliä kohden sormi Lyyli -nimen päällä ja oli juuri avaamassa suunsa, kun Nelli heittikin ilmoille kalenteriaan tuijotellen "hei mites tää Lyyli?". Naurunremakan ja hengen haukkomisten jälkeen oli idealla nimikin. Kirjoitusmuodosta sovittiin heti, että Lyyli -nimi esiintyy aina kokonaan isolla kirjoitettuna puhuttaessa uudesta konseptista. LYYLI oli syntynyt.


Luomisen tuskaa ja onnistumisen iloa

Idean syntymisen jälkeen oli aika ryhtyä töihin. Viimeiset puoli vuotta ennen LYYLIN lanseerausta oli yksi suurimmista työrupeamista, mihin naiset olivat elämässään koskaan ryhtyneet. Koska päivätyö oli edelleen Lyreilian pyörittäminen, ainoa mahdollisuus viedä ideaa LYYLISTÄ eteenpäin oli iltaisin töiden jälkeen. Arki muuttui nopeasti siihen, että Lyreilian sulkemisen jälkeen naiset kiiruhtivat Lauran autolla hakemaan Nellin kaksostyttöjä päiväkodista ja Nellin laittaessa tyttöjä nukkumaan, viritteli Laura jo pöydän ääreen tietokonettaan ja edellisen illan ideakarttoja ja muistiinpanoja uudelleen tutkittavaksi.

Näin intensiivinen työrupeama ei olisi ollut mahdollista ilman Nellin ja Lauran puolisoiden tukea. Nellin puoliso oli projektin aikana toisessa kaupungissa töissä, mikä mahdollisti Lauran jatkuvan yökyläilyn Nellin luona, samalla kun Lauran puoliso otti täyden vastuun kodista ja koirasta. Miesten rohkaisun ja tuen saattelemana asioita saatiin nopeaan tahtiin eteenpäin ja LYYLI sai kasvaa ja kehittyä päivittäin.

Koska LYYLI on hääyhteisö, jonka tarkoitus on tarjota morsiamille mahdollisuus ottaa kaikki ilo irti häävuodestaan, oli nopeasti selvää, ettei homma pyörisi pelkästään kahden naisen showna. Nelli ja Laura alkoivat ottaa yhteyttä muihin yrittäjiin, joilla oli samanlainen tekemisen meininki oman toimintansa kanssa ja pian olikin pieni porukka upeita yrittäjiä kasassa. Vaikka LYYLIN luomisprosessia toteutettiinkin täysin salassa, tuli LYYLI nopeasti osaksi sitä ns. normaalia työpäivää Lyreiliassa, kun Lyreilian sisustusta alettiin muokkaamaan enemmän LYYLI -toimiston tarpeita vastaavaksi ja yhteistyökumppaneita alettiin treffaamaan Mannerheimintiellä toimistopöydän ääressä.

Lyreilia - Kampaamo & Kauneuspiste muistutti viime viikkoina ennen LYYLIN lanseerausta enemmänkin itsepalvelukirpputorin ja siivouskomeron risteytystä, joka sai Lyreilian asiakkaat veikkailemaan yhtä sun toista naisten uusista työkuvioista. Lanseerauksen myötä 30.09.2019 kävi lopulta ilmi, että Lyreiliasta ja LYYLI - Bridal & Weddingistä tuli kämppiksiä ja Mannerheimintiellä on nyt entistä monipuolisempi toimipiste, jossa toimii saman katon alla kaksi erillistä yritystä.


KIITOS kaikille luomisprosessissa mukana olleille, ilman teitä, ei olisi meitä ja olisi LYYLI jäänyt ehkäpä pöytälaatikon uumeniin. Jotain uutta on kuitenkin nyt luotu, saatu julkistettua ja LYYLIN tarina on vasta aluillaan - toivottavasti olet kanssamme kirjoittamassa sitä!

Rakkaudella, Laura & Nelli

--

Kuvat: Matilda Saarinen Fotografi
Malli: Anni Penttinen
Lue lisää LYYLI - Bridal & Weddingistä täältä!
Copyright © LYYLI - Bridal & WeddingCREATED BY ThemeShine